Skadet & Overbehandlet hår – la meg fortelle deg hvordan du reparerer det

Hallo der!

Jeg er helt klar over at ikke alle kan skryte av vakkert eller i det minste pent og uproblematisk hår. Det er grunnen til at jeg deler noen tips om tørt, svakt, krusete og tynt hår. Dette er hårtypen som trenger mest pleie og reparasjon.

Dagens innlegg er dedikert til hår som roper på hjelp.

Skadet hår – Hvordan er det?

Skadet hår refererer til mange forskjellige feil som håret ditt kan ha. Fra flisete og tørre tupper, matt, slapt og sprøtt hår til tynt hår. Håret kan også være svidd og overbehandlet på grunn av den notoriske blekingen som ødelegger disulfittforbindelsene inne i håret. En slik hårtype strekker seg som gummi.

Skadet hår – Hva trenger det?

Mest av alt…. Ro og fred. Ikke mer føning, termiske ruller, rettetenger, hard styling, bleking, farging eller andre behandlinger som gjør situasjonen enda verre.

Hår som har gått gjennom mye vil like en mild sjampo – en som ikke irriterer, dehydrerer eller er komedogenisk. Lurer du på hvilken du skal velge blant naturlige og organiske produkter, velg en barnesjampo. Du er sikker på at den vil være skånsom med både hår og hodebunn.

Balsam for skadet hår – ja eller nei?

Mange kvinner lurer på om en balsam tynger ned eller dehydrerer håret deres. Absolutt ikke! På betingelse av at du velger et produkt av høy kvalitet som gir fuktighet og regenererer samtidig som det ikke tørker ut håret på lang sikt. Følg med på ingrediensene og unngå ‘dårlige’ kortkjedede alkoholer og tunge silikoner.

Skadet hår – Hvordan reparere det?

Bruk av naturlige oljer er det beste bøtemidlet for en skadet frisyre. Håroljebehandling ødelegger aldri håret ditt. I stedet virker det dypt og omfattende fordi den – som en av få behandlinger – direkte påvirker hårsekkene og styrker dem fra innsiden. Jo mer skadet håret er, jo oftere bør du utføre oljebehandlingen. Du kan påføre olje før hver hårvask.