Olje ikke bare for håret. Ta vare på kjærestens skjegg!

Hallo jenter!

Det er vanlig å tro at bare kvinner påfører oljer. De bruker naturlige produkter til hår, hud og negler. Men det viser seg at menn er like villige til å bruke oljer som kvinner er, men med én forskjell – menn påfører olje i skjegget. Hvis typen din steller skjegget sitt på samme måte, så overrask ham! Lag en skjeggolje spesielt for ham.

Hvorfor trenger en mann skjeggolje?

Hvis du tror at menn ikke tar vare på kroppene sine, så tar du feil. Menn, på samme måte som kvinner, behandler hud og hår seriøst. De påfører masker, besøker skjønnhetspleiere og får utført manikyr. Noen av dem bruker mye tid på håret og skjegget. Jeg tipper at du kom over en fyr med hestehale eller skjeggfletter mer enn en gang. Men en fin frisyre er ikke nok. Hår og skjegg må være «on fleek», godt tatt vare på, uten det minste tegn til aldring. Og dette er nettopp grunnen til at menn bruker skjeggolje. De gir fuktighet, næring og styrke til både hud og skjegg. Hjelp kjæresten din å glemme hva flass, grått hår og hårtap er.

DIY | Skjeggolje

For å lage en skjeggolje til typen din bruker du: 14 g arganolje, 7 g jojobaolje og 7 g søtmandelolje. Du kan også få bruk for noen få essensielle oljer: lavendel, rosmarin og sedertre. Bruk bare noen få dråper for å gi oljen riktig aroma. Det er verdt å nevne at essensielle oljer har antiseptiske egenskaper samt at de stimulerer hårvekst.

Hvordan lage skjeggolje? Det er veldig enkelt! Alt du må gjøre er å blande ingrediensene godt og helle blandingen i en flaske med spraykork. Selvsagt må en slik olje ristes godt før bruk. Og hvordan bruker man den? Igjen er det ingenting komplisert ved dette. Typen din må fordele noen dråper og gni dem grundig inn i hår og skjegg. Hvis skjegget er langt og tykt, bør han kjemme håret først så oljen lettere kan fordeles jevnt.

Er kjæresten din villig til å bruke en hjemmelaget skjeggolje?