BARE 3: Mine enkle og beviste måter å forbedre håret på. Du vil bli overrasket!

Hei kjære lesere,

Jeg er veldig klar over at de fleste bloggere liker å lage kjempelange lister som gir deg regler rundt ting som: Hva du kan, bør, skal, hvordan kombinere, blande osv. for å gjøre håret fantastisk, vakkert og WOW. Jeg bestemte meg for å prøve en litt annen virkel. Jeg skal ikke fortelle deg hva du IKKE bør gjøre – ingen moralpoliti i dag. Istedenfor forteller jeg deg heller hva som er verdt å introdusere inn i det daglige hudpleieregimet så du kan oppnå USLÅELIGE EFFEKTER. La oss begynne!

BARE 3: Enkle og beviste måter å oppnå nydelig hår på

1. Definer hårtypen din, så skal jeg fortelle deg…

… hva det trenger for å komme seg på beina igjen. Og ved å si dette mener jeg at når du lærer mer om hva slags hårporøsitetstype du har vil du vite hvilke virkestoffer du bør bruke for å gjøre håret ditt bedre og hjelpe med å opprettholde god tilstand over lengre tid. Jeg tror at enkelte av dere vil bli overrasket når jeg forteller at hår er porøst. Det kan sammenliknes med porene i huden, men i håret handler det mer om hårfibre, eller som enkelte liker å kalle dem – «takskifer». Disse skjellene er bare keratin.

Om håret ditt er tykt og sterkt, ikke tar skade lett eller påvirkes av værfaktorer; om alt generelt er helt greit med håret ditt men det kanskje blir litt fett av og til og derfor mister volum… vel, da har du lav hårporøsitet. Slikt hår har «lukkede» keratinskjell, som betyr at de er godt festet til hårskaftet.

Noen ganger kan skjellene åpnes (faktisk skjer dette for de aller fleste mennesker en gang iblant), og dessverre blir håret vanskelig å håndtere som resultat. For eksempel blir det lettere påvirket av statisk elektrisitet og fukt, det splittes raskt og har tendens til å bli tynt og mindre glansfylt enn man kanskje ønsker. Om dette er tilfellet har du middels hårporøsitet.

Helt til slutt – om håret ditt er skadet, tørt og sprøtt og ikke vil vokse seg langt betyr det at hårfibrene er helt åpne og tilstanden på hårstrået er… forferdelig. Det er slik man ofte beskriver hår med høy porøsitet.

Nå som vi vet om disse tre ulike hårporøsitetstypene har vi kunnskap om kjernen innen riktig hårpleie. Enkelt og greit er dette det aller mest grunnleggende innen hårpleie og valg av kosmetikk.

Som du sikkert har gjettet deg til nå krever ulike hårtyper behandling med ulike næringsstoffer – dette er ganske logisk. Derfor bør du finne ut hvor porøst håret ditt er og så begynne å tilføre det hårstråene dine virkelig trenger.

Hvordan definerer man hårporøsitetsnivået? Mange bloggere anbefaler å væte håret i et glass vann, påføre kokosolje, pudre det med mel osv. Det funker også, men det finnes en enklere fremgangsmåte… og du kommer ikke til å skitne til noe heller… iallefall for nå 🙂

Om jeg skulle anbefalt noe er det denne enkle hårporøsitetstesten (f.eks den fra https://nanoil.us/hair-porosity-test). Jeg ga deg den beste testen jeg fant. Du finner skikkelig presise spørsmål med tre valgalternativer du kan svare på. Klikk deg inn og prøv! Jeg liker denne testen fordi den viser deg alle de mest passende pleieproduktene når du er ferdig. Mens vi snakker om hårpleieprodukter…

2. Bruk naturlige håroljer

 Og fortsett å bruke dem så ofte som mulig. Selvfølgelig bør du bruke en olje som passer hårporøsitetsnivået ditt. Hvorfor er disse merkelige, fete oljene så fantastiske? Det virker for det første som at de spiller godt med enkelte hårporøsitetstyper. For det andre inneholder de vitaminer, flavonoider, fytosteroler og essensielle fettsyrer. For det tredje helbreder de slitent hår, gjenoppbygger og reparerer hårstråene. Helt til slutt er naturlige oljer i stand til å gi deg liknende effekt som du ville fått ved laminering, som betyr at de gjør håret glansfylt.

Dette er ikke alt folkens! I tillegg er naturlige håroljer i stand til å forebygge mot hårtap, bekjempe flass, ta vare på hodebunnen, stimulere hårsekkene og øke hårveksten. I tillegg beskytter naturlige håroljer håret mot faktorer som kan skade det – UV-stråling, iskaldt vær, sterk vind, tørr luft, luftforurensning, smog, varmluft fra hårfønere, u name it. Det høres bra ut eller hva?

Generelt sett kan du enten velge en oljeblanding (sjekk ut ingrediensene for å sørge for at den passer din hårporøsitet). Så kan du bruke oljen i ansikt, på kropp, hender, negler og kombinere den med andre skjønnhetsprodukter. For eksempel har jeg en arganolje (som passer nesten alle hårtyper og ansiktshuden min også) og jojobaolje (jeg bruker den for å balansere talgproduksjonen i hodebunnen og ansiktet mitt). Noen ganger blander jeg begge oljene og lager et spesialserum jeg behandler håret med eller booster ansiktskremen med.

3. Bruk urtedestillater i håret

Urtedestillater er ganske populære innen ansikt- og kroppspleie. Men det er bare enkelte som vet at dette naturlige blomstervannet også kan beskytte håret i form av en spray som i tillegg kan benyttes som hodebunnsbalsam. En annen fantastisk egenskap urtedestillater har er at de kan brukes som ingrediens i hjemmelagde hår- og hudpleieprodukter. For eksempel kan du lage en blomsteroljete spray og spraye den over håret ditt om du har veldig skadet og tørt hår. Her får du vite hvordan du lager den. Kombiner en spiseskje valgfri naturlige olje med 100 ml urtedestillat (du kan også kombinere flere urtedestillater om du ønsker). Om du har veldig skadet hår anbefaler jeg deg å bruke enten nattlyssololje eller bomullsfrøolje. Som jeg nevnte tidligere bruker jeg for det meste arganolje og jojobaolje, men noen ganger erstatter jeg sistnevnte med macadamiaolje. Den er bare fantastisk, lettvektig og penetrerer inn i håret på et sekund uten å tynge det ned.

Vet du ikke hvilket urtedestillat du bør velge? For å begynne kan du prøve det universale og svært næringsrike steinrosevannet. Faktisk kan du prøve ut rosevann om du er ute etter en kraftig antioksidant som styrker håret ditt.

Og det var alt jeg ville si. Disse tre enkle reglene vil virkelig forbedre det daglige hårpleieregimet ditt. Selvfølgelig har jeg hoppet over de «gyldne reglene» som: «ikke bruk flattjern» eller «ikke sov med vått hår» i tillegg til «ikke vær hardhendt med håret ditt, ikke lugg» osv. Jeg er sikker på at du allerede vet disse tingene. Nå skal jeg gå videre så du kan finne ut hvilket porøsitetstype du har – da kan du tilpasse hårpleieproduktene dine til det håret ditt trenger.

Lykke til!