Jeg antar at de fleste av dere vet at riktig hårpleie begynner i hodebunnen. Sjampo og balsam er ikke nok til å gi deg vakkert, ryddig og sunt hår. Derfor skal jeg fortelle litt om hodebunnsbehandlinger du kan bruke hjemmefra i dag. Hodebunnsbehandlinger – som er urteekstrakter – er i stand til å styrke hårsekkene vesentlig. La meg vise deg de beste hodebunnsbehandlingene og hvordan du kan lage din egen hårforsterkende eliksir.
Hva er hodebunnsbehandling?
Først skal vi ta litt teori. Enkelt og greit er en hodebunnsbehandling at man påfører en hårlotion eller balsam i hodebunnen, som er huden på hodet.
Siden de er ganske rennende bør hodebunnsprodukter påføres med dråpeteller, pipette eller sprayflaske. Selvfølgelig finnes det flere egenskaper ved hodebunnslotion enn bare rennende konsistens. Et produkt som brukes til hodebunnsbehandling har også en helt spesiell sammensetning. De fleste slike produkter er blandinger av urter og planteekstrakter som noen ganger kombineres med naturlige oljer.
Produkter som brukes til hodebunnsbehandling skal spres over hodebunnen og masseres inn i huden. Denne terapien som kombinerer daglig pleie for hodebunn og hår og forsiktig massasje fører til forbedret sirkulasjon og næring. I tillegg vil talgkjertlene begynne å fungere bedre når du hjelper næringsstoffene med å penetrere helt inn i hodebunnen, som gjør at hårveksten stimuleres og hårtap unngås. Naturligvis vil alle typer urter ha egne effekter, men hovedformålet med hodebunnsbehandlinger er å styrke hårsekkene og tilføre næringsstoffene hodebunnen mangler.
Fordeler med hodebunnsbehandling
- Næringsrik hodebunn
- Regulert talgproduksjon
- Økt hårvekst
- Redusert uttynning av håret
- Mer oksygen til hårstråstrukturen
- Forbedret effekt av andre hårpleieprodukter
- Fuktighetsrik hodebunn
- Redusering eller eliminering av flass
- Økt volum i håret
Hvilken hodebunnsbehandling er best for meg?
Et produkt som fungerer bra til hodebunnsbehandling er bare et produkt uten syntetiske stoffer. Husk på at du skal bruke produktet i hele håret i tillegg til hodebunnen, og det er derfor åpenbart at slike produkter bør være trygge uten å forårsake irritasjon.
Her er rådet mitt – du bør alltid sjekke innholdsdeklarasjonen for hodebunnsproduktet grundig før du kjøper det. Prøv så godt du kan å unngå dehydrerende alkoholer (de bør ikke være der til å begynne med!) og tyngende silikoner og parabener. Jo flere naturlig stoffer og jo kortere ingredienslisten er, jo bedre er hodebunnslotionen. Stol på meg.
Jeg antar jeg også bør fortelle dere at det finnes noe slikt som gode alkoholer som fungerer som en slags portal for alle næringsstoffene. I tillegg kan de gode alkoholene varme opp hodebunnen og stimulere blodsirkulasjonen. Og slik kan produktet du bruker som hodebunnsbehandling penetrere raskere og dypere inn i huden. Her er listen av alkoholer du ikke trenger å være redd for: acetylalkohol, behenylalkohol, propylenalkohol, lanolinalkohol, laurylalkohol, myrsitylalkohol, glyserin, sorbitol, stearylalkohol.
Når og hvordan bør jeg gi meg selv en hodebunnsbehandling?
Faktisk finnes det tre måter du kan utføre en hodebunnsbehandling på. Alt avhenger av hva du ønsker og hvilket produkt du bruker. For eksempel kan du utføre behandlingen så ofte du vil om du ønsker å eksponere håret ditt for en hjemmebasert og naturlig hårbehandling. Dette prinsippet gjelder ikke for butikkjøpte produkter til hodebunnsbehandling, som er åpenbart. Bare følg instruksene som gis på pakningen. Personlig velger jeg helst hjemmelagde hodebunnsbehandlinger, og jeg bruker dem vanligvis rett før hårvasken (jeg masserer hodebunnslotion i hodebunnen, lar det sitte i 30 minutter og vasker håret etterpå).
Den alternative teknikken avhenger av å påføre hodebunnslotion ETTER hårvask. Enkelt og greit kan du utføre prosedyren når håret ditt fortsatt er fuktig eller håndkletørket. Slike hodebunnsbehandlinger er litt mer skånsomme, og du trenger ikke skylle dem ut.
Den tredje måten du kan gi deg selv hodebunnsbehandling på er ved å benytte produktet i tørt hår. Dette lar deg beskytte håret mot skader og tilfører næring til hodebunnen. I tillegg er det veldig mulig at slike produkter kan løfte opp håret og tilføre volum. Derfor kan du bruke det hver dag fordi det også fungerer bra som hårstylingprodukt.
Hvor lenge bør jeg bruke hodebunnsbehandlinger? Når kan jeg forvente å se resultater?
Selvfølgelig vil antall ganger du utfører hodebunnsbehandlingen være sterkt forbundet med hvilken tilstand håret er i. Det overrasker nok ikke når jeg forteller deg at jo mer skadet håret ditt er, jo lenger bør behandlingsperioden vare. Generelt sett bør du legge merke til håret ditt og hva det trenger, sjekke om du kan merke forbedringer i utseendet og ta godt vare på det. Jeg brukte å påføre hodebunnslotion før hver eneste hårvask og om morgenen i tørt hår. Så reduserte jeg antall ganger til en gang i uka, og nå er det rundt to ganger i måneden.
Derimot er det en tidsbegrensning jeg bør merke her. Husk på at hodebunnebehandlingen ikke skal vare kortere enn 3-4 uker. Og ikke bli avskrekket om du ikke merker mye forbedring i begynnelsen, for et par dager med hodebunnsbehandling gir deg ikke looken du ønsker med en gang.
Den beste hodebunnsbehandlingen for raskere hårvekst og tilføring av næring
Jeg vet at jeg høres ut som jeg har hakk i plata her, men dette er et ganske individuelt tema. Hodebunnsbehandlingen som fungerer for deg avhenger av hårtype og tilstand på håret ditt, hvor porøst det er, skadeomfang osv. Noen er fornøyd med en oljebasert hodebunnsbehandling for skadet hår, andre velger en urtebasert hodebunnsbehandling og andre igjen velger å fokusere på overflødig talgproduksjon ved å påføre hodebunnslotion med jojobaolje eller rav.
Jeg tror også jeg bør nevne her at urtebaserte hodebunnsbehandlinger ikke passer så bra for hår som er tynt og skadeutsatt, fordi slike hodebunnsbehandlinger renser ganske kraftig og kan gjøre håret matt. Derfor er det lurere for dere med slikt hår å prøve ut et 2-i-1 produkt – i form av balsam eller lotion – som forsterker hårfargen. Dette kan for eksempel være en kamomillebasert hårlotion for lyst hår og en kaffebasert hodebunnsbehandling for mørkt hår.
Er du en fan av hodebunnsbehandlinger? Hvilke produkter foretrekker du: de du lager hjemme eller de som kjøpes på butikk? Legg igjen en kommentar da vel!