Hva skadet håret mitt mest? Hårpleietabber jeg brukte å gjøre

Jeg tror ikke jeg tar helt feil når jeg sier at alle kvinner har opplevd en tid i livene deres hvor de prøvde alt for å fikse hårene sine, men effektene sto ikke opp til forventningene. I de fleste tilfeller handler dette om mangel på kunnskap, så klart!

I dette innlegget vil jeg fortelle dere hva som skadet håret mitt mest. Jeg analysere de tidligere hårpleievanene mine nøye og fant fram til seks av dem som gjorde det umulig å gjenopprette det vakre utseendet på hårstråene mine.

Dere spør så ofte hva jeg gjør med håret mitt, hvilke behandlinger jeg eksponerer det for som gjør det så pent. Ærlig gjør jeg en del, og det ville vært vanskelig å forklare hele rutinen på kun et innlegg. Bortsett fra det endres hårpleierutinen min etter sesong, og svarer til hårets nåværende behov og mål jeg ønsker å oppnå.

Det som er viktigst derimot er DET JEG IKKE GJØR MED HÅRET MITT!
Dessverre er det så mye lettere å ødelegge håret enn det er å gjenopplive det.

HÅRPLEIEFEIL JEG BRUKTE Å GJØRE (UTEN Å TENKE OVER DET)!

Feil 1. Jeg vasket håret alt for ofte (hver dag)

Jeg husker når jeg brukte å vaske håret mitt nesten hver dag. Jeg hadde også pannelugg som jeg til og med vasket to ganger daglig, for eksempel om ettermiddagen når jeg skulle ut med venner; Jeg ville jo se fresh ut, men hadde ikke tid til å vaske hele håret. Og det var slik denne ondskapsfulle sirkelen begynte, for når man vasker håret for ofte gjør det at hodebunnen begynner å produsere mer talg, som igjen tvinger oss til å vaske håret enda oftere. «Detox»-perioden hvor jeg prøvde å få hodebunnen min til å slutte å produsere for mye olje var ganske slitsom. Nå vet jeg at den var verdt det. For øyeblikket vasker jeg håret hver 3-4 dag, men når jeg ser at hårstråene trenger en forfriskning kan jeg bruke en tørrsjampo. Nå blir ikke hårrøttene mine like oljete fordi talgkjertelproduksjonen er stabilisert igjen. I tillegg blir ikke håret dehydrert lenger – som var tilfellet før i tiden fordi jeg eksponerte håret for sjampo alt for ofte. Selv hodebunnen min er ikke irritert som den brukte å være. Det finnes bare positive effekter, eller hva?

Feil 2. Jeg brukte flattjern opp til to ganger om dagen

Når jeg var tenåring brukte jeg flattjernet mitt like ofte. Selvfølgelig ville ingen tenkt på at de bør beskytte håret sitt med varmebeskyttende produkter for noen år siden. Jeg antar ingen egentlig var klar over hvor skadelig høye temperaturer er for hårstråene våre. Så hva brukte jeg å gjøre? Jeg satte temperaturen på høy og dro flattjernet nedover lengden av det stakkars håret mitt, lokk for lokk. Jeg kan huske for meg selv at jeg torturerte håret mitt på denne måten opp til flere ganger daglig. Da ble jo enda en ond sirkel startet opp på grunn av skader forårsaket av høy temperatur, som gjorde håret mitt mer og mer tørt, sprøtt, krusete og uregjerlig. Og på tross av forsøkene mine på å glatte ut håret med rettetang ble tilstanden bare verre. I dag bruker jeg faktisk ikke flattjern med mindre en spesiell anledning oppstår (men jeg bruker alltid varmebeskyttende produkter!). Jeg foretrekker naturlige hår-rettingsmetoder istedenfor, de som ikke krever varmestylingsverktøy. Uansett er jeg heldig for at håret mitt ser så bra ut nå om dagen uten behov for å bruke flattjern.

Feil 3. Jeg brukte anti-flass sjampo når jeg ikke hadde flass i hodebunnen

Tja, jeg var et av de som overdrev med anti-flass sjampoene. Jeg antok at de fungerte som vanlige sjampoer og brukte dem i håret regelmessig, som var en gigantisk feil. For det første bør sjampoer mot flass kun brukes om du faktisk har flass i hodebunnen din – de har nemlig en kraftig rensende effekt. Når de brukes for mye kan slike hårpleieprodukter dehydrere hodebunnen og gjøre flassingen enda verre. Selv om du aktivt går i behandling for å motvirke flassing bør du bruke to typer sjampoer om hverandre: en mot flassing og en som er dypt fuktighetsgivende. For det andre kan man bli avhengig av å bruke sjampoer mot flass. Og her oppsto enda en ond sirkel jeg endte opp i – jo mer intensivt vi renser hodebunnen med anti-flassesjampoer, jo mer irritert blir den, som gjør at den flasser mer og øker problemene. Gir dette noe mening for deg? Det finnes så mange måter å håndtere flassing på, så du trenger egentlig ikke en anti-flass sjampo.

Feil 4. Jeg farget håret hver 6 måned

Jeg hadde også en periode i livet mitt hvor jeg hatet den naturlige hårfargen min. Jeg kom opp med den fantastiske ideen at jeg skulle farge håret mitt (kjære vene…) svart. Siden håret mitt gror ut ganske fort så jeg de lyse røttene dukke opp ganske fort. Gjett hva jeg måtte gjøre da vel… Jepp, farge håret på nytt. Selvfølgelig ikke røttene men også hårlengdene! For å gjøre situasjonen enda verre brydde jeg meg ikke om hårfargen inneholdt ammoniakk eller ikke. Og det var slik jeg på enkelt vis hadde klart å forvandle håret mitt til høy. Svart høy, men likevel, håret var knusktørt, sprøtt og uregjerlig. Jeg tror at denne feilen var den verste jeg gjorde fordi disse eksperimentene ødela håret mitt mest. Nå om dagen styrer jeg unna syntetiske hårfarger og benytter naturlige metoder som henna om jeg føler for å endre hårfargen min. Heldigvis har jeg lært av mine feil.

Feil 5. Jeg satte alltid opp håret i stramme hestehaler

Vet du hva hovedårsaken til at håret blir tynnere er? Å sette håret opp i høye, stramme hestehaler. Selvfølgelig var dette enda en dårlig hårpleievane jeg hadde. Jeg bare likte ikke å ha håret mitt i ansiktet, så jeg brukte å knyte det opp på hodet. Naturligvis måtte strikken være stram så håret ikke skulle slippe løs og irritere meg. Nå vet jeg at dette er oppskriften på å gjøre hårsekkene svakere og håret tynnere. Selvfølgelig vil ikke en slik frisyre gjøre skade om du benytter deg av den en gang i blant, men jeg holdt på slik hver eneste dag. I dag foretrekker jeg enklere og mer løst-oppsatte hårfrisyrer.

Feil 6. Jeg sov med vått hår

Du kan også totalødelegge håret ditt om du legger deg med vått hår. Høres det ut som galskap fra en som er litt for oppslukt av håret sitt? Kanskje bittelitt, men det finnes sannhet i det. Vått og til og med fuktig hår er flere ganger mer sårbar ovenfor skader, brekker lettere og er utrolig skjørt. Derfor bør du vaske håret ditt tidlig nok om kvelden til at håret lufftørker før du legger deg. Jeg fulgte ikke dette rådet, jeg brydde meg ikke, så jeg endte opp med splitte tupper, som var ganske alvorlig fordi jeg endte opp med å måtte klippe opp håret en del. Det eneste unntaket derimot er når jeg går til sengs med våte hårstrå rullet i hårruller eller arrangert i en slags flette. På denne måten får du ikke bare vakre, varmeløse krøller neste morgen, du vil også beskytte håret ditt mot skader.

Hvordan ser din hårpleierutine ut?