Det er litt kaldt ute, er det ikke? De av dere som foretrekker solfylt vær over kulda vil nok ikke dra hjemmefra i dag, eller hva? Kanskje dere er mer typen til å lage varm sjokolade og chili 🙂 Det er nettopp dette jeg har gjort for å gjøre skrivingen av dette innlegget enda hyggeligere 🙂 Vet du hva? Jeg innså nettopp at jeg ikke har skrevet et eneste ord om hårpleie for vinteren enda! Og dette er absolutt viktig fordi utvikling av sunne hårpleievaner – og tilføring av ordentlig pleie til hårsekkene – gir deg vakkert hår, og gjør at du kan unngå de såkalte sesongbetonte hårtapsperiodene. Og det finnes INGENTING som gjør håret ditt sterkere og forbedrer utseendet på det raskere og mer effektivt enn en håroljebehandling.
Håroljebehandling om vinteren: Er det verdt det?
Så klart det er verdt det! Håret bør behandles med oljer uansett sesong. Faktisk kan du benytte deg av dem både dag og natt, så mange ganger du ønsker. Generelt sett kan håroljebehandlinger utføres en gang i uken, men om håret ditt er ekstra dehydrert, skadet og svakt kan du til og med bruke naturlige oljer hver dag.
Fordelene med håroljebehandling:
- Beskytter håret mot iskaldt vær, sterk vind og tørr luft.
- Beskytter håret mot smog og urban forurensning.
- Glatter ut hårfibrene.
- Tar vare på hårtuppene.
- Gjenoppbygger og reparerer indre hårstrukturer.
- Forbedrer utseendet på håret og tilfører glans.
- Renser hodebunnen.
- Forbedrer mikrosirkulasjonen i huden og styrker hårsekkene.
- Gjør at håret vokser raskere.
- Håndterer uttynning av håret.
Håroljebehandling om vinteren: Hvordan gjør man det riktig?
Faktisk skiller jeg ikke mellom håroljebehandlingene jeg bruker om vinteren, våren eller sommeren. Denne hårforbedrende praksisen er akkurat den samme uansett årstid. Jeg kan bruke en olje (eller en oljeblanding) som passer hårporøsitetsnivået mitt og den nåværende tilstanden på håret (jo mer skadet håret er, jo mer intensiv bør hodebunnsbehandlingen være). Så sprer jeg oljen over håret og i hodebunnen, som hjelper hårsekkene (de mottar flere sunne oljer). Deretter surrer jeg håret mitt inn i et håndkle og lar oljen sitte i minst 30 minutter. Helt til slutt vasker jeg håret mitt som normalt.
Når det kommet til hårpleierutiner om vinteren, prøver jeg også å beskytte tuppene mine. De er nemlig de mest sårbare delene av hårstråene våre, som ikke er overraskende når du tenker over at de er de eldste delene av håret vårt. Hårtuppene blir raskere skadet fordi de har vært så lenge på hodene våre og eksponeres konstant for utenforliggende miljøskadere. Derfor sprer jeg en eller to dråper av en naturlig olje i håndflaten og gnir dem godt inn i hårtuppene mine for å forebygge mot splitte tupper, skader og dehydrering.
Denne vanen hjelper ikke bare med å beskytte håret mot å splittes, men det forebygger også mot statisk elektrisitet, som jeg antar alle med langt hår plages med om vinteren. Med andre ord kan naturlige oljer gjøre håret ditt motstandsdyktig ovenfor negative elektriske ladninger.
En annen ide som hjelper deg å håndtere statisk hår er å bruke en børste i treverk når du bøster det. Du kan bruke redskaper for å massere hodebunnen også.
Hvor ofte bruker du naturlige oljer i håret ditt om vinteren?
Hvor ofte benytter du deg av naturlige oljer generelt?
Hvor ofte utfører du håroljebehandlinger?
Legg igjen en kommentar da vel! 🙂
Gode klemmer!