Effektiv hårpleie? Mine måter å oppnå tykt hår som ikke faller ut på

Hei 🙂

Det som ved første øyekast kan virke ganske enkelt forårsaker ofte en hel rekke problemer for oss. Hårpleie. Er du sikker på at du vet hvordan du tar riktig vare på håret ditt? Vet du hva som bør gjøres for å motvirke hårtap og tap av volum? Hvordan tilfører vi glans til håret, og hvilke stylingteknikker bør vi velge for å motvirke skader?

I dag skal jeg dedikere dette innlegget til temaene forbundet med bevisst hårpleie. Jeg skal avsløre et par tips over hvordan jeg nyter å ha så glansfylt og fyldig hår. Takket være disse tipsene har jeg sjeldent opplevd en klassisk «dårlig hårdag» slik mange av dere klager om.

Hårpleie. Husk på dette!

La meg begynne ved å minne dere på at den mest effektive måten vi kan hjelpe hårstråene med å holde seg sunne på er ved å benytte oss av en omfattende hudpleierutine. I praksis betyr dette mer eller mindre at du må ta vare på håret ditt både overflatemessig (med balsam, serum og naturlige oljer) og fra innsiden (med mat, vitaminer og dyptpenetrerende kosmetikk) i tillegg.

Om du vil ha vakkert og tykt hår må du huske på et par effektive hårpleieregler:

  • jo mer jo mindre: for mye produkt er ikke bra for håret
  • hyppig farging, bleking og varmestyling forårsaker skade på håret
  • beskyttelse mot solen, forurensning og varme er et must
  • naturlig hårpleie er bedre, spesielt om du bruker skjønnhetsoljer
  • det er lurere å levere omfattende pleie til hårstråene: fuktighet, næring og gjenoppbygging.
  • alt begynner i hodebunnen din, så god pleie av hodebunnen er avgjørende for å ha vakkert hår!

Klok hårpleie, steg for steg

  1. HÅRVASK – hårpleien begynner med en gang du finner fram sjampoen, og derfor er det best om du velger en som er uten SLS, SLES og andre potensielt skadelige virkestoffer. La meg også minne deg på at du må være forsiktig og skånsom når du vasker håret ditt – ikke flok det til eller gnukk for mye. 
  2. HÅRFØNING – regelen er enkel her: om du kan, la håret tørke naturlig. Å eksponere håret for varme luftstrømninger fra hårfønere er ganske skadelig og kan føre til både krusete og statisk hår. Derimot kan du velge å skru ned temperaturen på stylingredskapet til middels om du absolutt må øke hastigheten på tørkeprosessen en gang iblant.
  3. HÅRPLEIE – Jeg kan utvide om hvordan du tar godt vare på håret ditt, og dette kunne tatt meg timesvis. Derimot skal jeg prøve å være kort nå. La meg bare sende deg videre til noen paragrafer nedenfor hvor jeg skal gi deg alle detaljene.
  4. HÅRSTYLING – for meg er de mest uslåelige hårstylingteknikkene de som brukes om natten – de er mye tryggere og er samtidig like effektive som varmestyling. Du oppnår i bunn og grunn de samme resultatene: volum og formbarhet. Hva er hårstyling over natten? Veldig enkelt faktisk: alt du trenger er hårruller eller biter med bomull du surrer fuktig hår inn i… og så kan du legge deg. Om morgenen vil du våkne opp med vakre krøller.

Mine beviste tips for å tilføre næring til håret

Jeg vet at hver og en av oss har testet og prøvd ut teknikker som hjelper håret med å holde seg sunt og vakkert på og som forhindrer overflødige mengder hårtap. Alt jeg kan gjøre er å avsløre triksene mine, men hver av dere må komme fram til deres egne persontilpassede hårpleierutiner. Kun en skreddersydd hårpleierutine vil være 100% effektiv.

Plassen i sminkeveska går for det meste til naturlige skjønnhetsoljer som tilbyr en rekke bruksmuligheter. For eksempel sprer jeg dem i håret før jeg vasker det, før føning (for å gi varmebeskyttelse) og i hårtuppene. Jeg prøver også å utføre en fullstendig håroljebehandling ofte nok, fordi jeg vet at oljene tilfører livsviktige lipider, vitaminer og mineraler til håret mitt.

Naturligvis har jeg også noen balsamer og masker jeg bruker fra tid til annen. Det som er til felles for alle hårpleieproduktene jeg bruker er at de er helt naturlige produkter, fordi håret mitt (som de fleste hårtyper) reagerer negativt på formuleringene og syntetiske stoffer fra vanlige butikkprodukter.

Hvordan tar jeg vare på hodebunnen min?

Ikke overse hvor viktig hodebunnen din er. Tross alt er det her håret ditt vokser ut, så det er derfor svært viktig å sørge for at håret har «næringsrik jord» å vokse på. De gode nyhetene er at du ikke trenger å vite hvordan du tar profesjonelt vare på hodebunnen – istedenfor trenger du bare å snu deg mot de naturlige oljene. Da vil du forstå at du ikke trenger alle de dyre behandlingene for å nyte nydelig vakre hårlokker.

Min måte å forbedre tilstanden på hodebunnen min profesjonelt på er gjennom å utføre en hodebunnsoljebehandling, som betyr at jeg regelmessig masserer en oljeblanding inn i huden på hodebunnen min (Jeg elsker en blanding av ricinus- og mandelolje). Jeg prøver å utføre denne hjemmehårbehandlingen før jeg vasker håret mitt. Takket være denne har hodebunnen min aldri vært dehydrert siden, har ingen flass og klør heller ikke. Det jeg istedenfor har fått er tykkere og fyldigere hår.

Er hårstyling skadelig?

Helt til slutt skal jeg si et par ord om hårstyling, siden det er denne faktoren som forårsaker de mest alvorlige skadene på håret – såfremt vi styler håret feil.

Det er helt sikkert verdt å ta en nærmere titt på måten vi styler håret vårt på. Jeg mener at å style tørt hår er bedre fordi vi ikke eksponerer hårstråene for hurtig fuktighetstap. I tillegg er vått hår mer sårbart for å ta skade, som gjør styling av helt tørt hår til en bedre løsning.

Derimot anbefaler jeg deg å prøve hårstyling over natten om du ikke gidder å vente til håret ditt tørker naturlig. Dette er et paraplyutrykk som brukes om alle de varmefrie metodene man kan krølle håret sitt med, f.eks med hårruller, fletter eller elastiske hårbånd. Jeg kan virkelig anbefale denne metoden!

Fortell meg om det er mer dere vil vite om bevisste hårpleierutiner 🙂