Hvordan, hvor ofte og hva bør du bruke for å vaske håret ditt?

Det overhengende temaet i dagens innlegg er hår. Jeg skal også prøve å snakke spesifikt om et problem: Hvorfor flesteparten av oss IKKE VET hvordan vi vasker håret vårt ordentlig! Jepp, denne tilsynelatende uskyldige aktiviteten skader faktisk håret istedenfor å forbedre og forskjønne det. Hvordan er det mulig? Det virker som at vi enten vasker håret feil eller bruker feil hårpleieprodukter. I dag skal jeg presentere deg for de beste måtene du kan vaske håret ditt på, hvilke produkter du bør bruke og hvor ofte håret bør vaskes. Kos deg!

Hvorfor er hårvasken så viktig?

Dette trivielle spørsmålet virker å være det vanskeligste. Stol på meg, håret liker ikke å bli vasket! Hodebunnen liker det fordi den produserer talg, men håret – med mindre du ikke bruker hårstylingprodukter – like ikke å bli vasket ofte. Du bør innse at vasking både fjerner skitt… men også mineraler og andre livsviktige næringsstoffer fra håret ditt. Enkelt og greit avhenger det av sjampoen du bruker daglig. Faktisk finnes det enkelte regioner i verden hvor kvinner bruker naturlige oljer for å rense håret. Kvinner som tilhører Himba-stammen bruker ikke vann i det hele tatt… De væter håret, gjør det fuktig, skummer opp og skyller ut. Skummet kan produsere ulike effekter, og derfor er det best å finne ut hva det består av. Og dette er første tips om HVORDAN DU VASKER HÅRET DITT.

Hvordan vasker du håret og hodebunnen?

Velg den riktige sjampoen

Hovedkjernen bak problemet er feil type hårpleieprodukter. La meg si det på denne måten: om du vil oppnå en spesifikk effekt i håret ditt bør du se etter sjampoer som er laget for hårtypen din. For eksempel trenger tørt hår styrke og mer fuktighet, tynt hår trenger volum, fett hår må renses og få talgkjertelprosessene reparert. For å konkludere bør du ha behovene til håret ditt i tankene mens du velger en sjampo til deg selv.

Bruk SLS- og parabenfrie sjampoer

Hva er parabener og stoffer som SLS og SLES? Kort fortalt er de syntetiske ingredienser som er ansvarlige for å opprettholde effekten av et produkt og/eller skape skumming. De forbedrer utvilsomt ikke tilstanden på håret ditt. Faktisk har de ganske negativ effekt på håret ditt. 

Ikke bruk for mye sjampo!

Håret ditt blir ikke vasket bedre og hårstråne vil ikke bli sunnere og mer glansfylte av at du bruker en halv flaske sjampo til en vask. Den optimale mengden sjampo som bør brukes er når du fritt kan vaske hårstråene. Hvordan definerer vi nok? Begynn med å spre en liten dråpe sjampo og masser den inn i hodebunnen. Om du merker at mengden skumming dekker hårlengdene betyr det at du har brukt nok sjampo. Ok, om du fortsatt trenger at jeg gir deg et visuelt inntrykk av størrelse: en eller to dråper på størrelse med en ert.

Ikke hell sjampo direkte i hodebunnen!

Før du behandler håret ditt med sjampo bør du først helle produktet i håndflaten og blande det ut med vann. Takket være dette vil du tynne ut sjampoen og få den til å skumme skikkelig. Dette vil til slutt hjelpe deg med å spre sjampoen jevnere i håret ditt.

Fokuser på hodebunnen

Enkelt og greit bør sjampoen spres over hodebunnen og skummet kombinert med vann skal dekke hele håret. Fortsett å vaske håret for å la skummet skylle nedover hårstråene dine. De fleste av oss påfører sjampoen i hårlengdene, men en slik praksis skader faktisk hårstråskaftet og medvirker til dehydrering.

Vask håret to ganger ved behov

I det fleste tilfeller trenger man å vaske veldig fett hår to ganger. Kjølig vann er i stand til å glatte ut hårfibrene og øke blodsirkulasjonen, og anses derfor som bedre for håret. Med dette i tankene kan du prøve å bruke lunkent vann for å skylle ut sjampoen.

Ikke gni i håret med håndkle!

Skvis håret forsiktig og surr hodet i et bomullshåndkle. Du bør under ingen omstendigheter gni et grovt håndkle mot vått hår. Det må forstås at våte hårstrå er mer sårbare for skader, og derfor vil kraftig gnukking påføre vesentlige skader i hårstrukturen.

Ok, jeg antar vel at det vi har diskutert ovenfor vil hjelpe deg å vaske håret ditt mer bevisst. Nå som du er klar over de vanligste feilene vi gjør når vi vasker håret, bør disse unngås så du kan nyte sunt og tykt hår. Derimot er det to ting til jeg bør forklare.

For det første, hvor ofte du bør vaske håret ditt. Vel, så ofte som du vil 🙂 Vennligst ikke ta meg feil her, men det beste rådet jeg kan gi deg er at du bare bør observere håret ditt og vaske det når du ser at det trenger en vask. Du kan også vaske håret hver dag om det tåler det.

For det andre, hvordan vasker man håret raskere? Vel, det finnes ikke noe som kan øke hastigheten på prosessen. Derfor bør du bare strekke deg etter tørrsjampoen om du ikke har så mye tid. Men, jeg advarer deg mot å gjøre dette for ofte, bruk kun tørrsjampo når situasjonen krever det.

Og det var alt jeg ville fortelle deg. Nyt vaskingen av håret ditt! 🙂