Sminkens tøffe kunst. Hvordan bruke lilla øyenskygge?

Velkommen til fargenes magiske verden. I dag vil jeg gjerne fortelle dere om riktig måte å påføre lilla øyenskygge på. Det handler ikke om noen ny sminketrend, men heller om hvor du bør påføre denne typen øyenskygge, hvordan gjøre det, i hvilke mengder, og hvilke farger man skal kombinere den med for å se bra ut.

Det finnes nyanser som, hvis påført feil, får øynene til å se enda mer slitne og blå ut siden de eksponerer de mørke ringene våre. Blant disse er selvsagt lilla. Til tross for at denne fargen regnes som problematisk, oppmuntrer jeg deg helhjertet til å introdusere den i sminken din. Spesielt hvis du er en brunhåret kvinne med mørke øyne. Alle lillanyanser definerer fargen og formen til øynene perfekt, og bør ta en spesiell plass i sminkebagen til alle mørkøyde kvinner.

Altfor ofte hører jeg jenter si: «Lilla passer ikke til meg i det hele tatt, de bringer frem de mørke ringene, og jeg ser enda mer sliten ut enn jeg egentlig er.» La meg hjelpe deg. Her er min løsning.

HVORDAN BRUKER MAN LILLA ØYENSKYGGE?

1. Match lillanyansen til hudtonen din

Hvis hudtonen din er ganske kald og sprukne kapillærer er synlige, bør du unngå kalde lillatoner. Feil farger er plommeaktige nyanser som blandes med grått og minner om nyansen til blåmerkene våre og andre skjønnhetsfeil i huden.

For en mer gulaktig hudtone er ikke nyansene over særlig passende. Det som kan tas for gitt er det faktum at alle bruntoner, lillafarger og forskjellige nyanser av khaki vil fremheve de mørke skyggene som dukker opp under øynene. Pass på hvilke toner, kalde eller varme, som passer deg best.

2. Bland lilla med andre øyenskygger

Lilla øyenskygge ser ikke bra ut om du bruker dem til å dekke hele øyehudsområdet. Dette er en ganske saftig og intens farge, og det er derfor nok å bruke den bare til å gi litt dybde til hele øyensminken. Det er en god idé å påføre lilla øyenskygge til øyekroken, eller til bare nedre øyelokk, for eksempel. Hvis vi ikke er dyktige nok til å blande lilla på riktig måte, er det bedre å begynne fra å påføre fargen i små mengder. Den problematiske lillafargen bør bare brukes til å sette kronen på verket i hele øyensminken.