Naturlig hårpleie i skjønnhetsrutinen min

Hei jenter!

Jeg møter mange som spør meg om produktene jeg bruker for å gi næring til håret. De er også nysgjerrige på hårpleierutinen min – steg for steg. Det viser seg at selv det å kjøpe sjampo og balsam kan være vanskelig. Vi er ikke sikre på hvilke produkter vi skal velge slik at de er uten skadelige stoffer, ikke forårsaker allergiske reaksjoner eller skader frisyren.

Jeg håper innlegget vil hjelpe deg å velge riktig sjampo og balsam samt minne deg på reparerende produkter for vakkert hår.

1. Hårsjampo – Hvordan velge?

Mange kvinner tror feilaktig at en sjampo vil kunne reparere håret. Hva er poenget med et produkt som lover å ‘feste sammen flisete tupper’ og andre mirakler? Trikset er å velge et produkt fritt for SLS, SLES og andre sterkt irriterende stoffer. En god sjampo må vaske håret skånsomt, fjerne talg, giftstoffer og produktrester, og kan ikke irritere hodebunnen. Urte- og organiske sjampoer er ideelle. Vennen min – som også er gal etter hårpleie – bruker milde barnesjampoer. Det er en jackpot! Men du bør velge en god rensesjampo minst en gang i måneden – den åpner hårets skjellag og forbereder håret på behandling (i mitt tilfelle oljing).

2. Hårbalsam

Balsam på påføres fra midtlengden til tuppene. Den kan inneholde litt ‘sterkere’ stoffer, volatile silikoner og andre bløtgjøringsmidler. Balsamen må matche sjampoen for å komplementere hårpleien. Balsam fra Natura Siberica er favoritten min. Dette ‘sibirske’ selskapet tar over verdens kosmetikkmarkeder siden den bruker naturlige ingredienser av høy kvalitet, og gir virkning i dybden.

3. Hårolje

Naturlige håroljer er enestående. De er uerstattelige i hårpleierutinen min. De har tatt plassen til masker og skjønnhetslotions. Oljer og oljing er hemmelighetene bak det vakre håret mitt. Jeg elsker dem fordi jeg ikke bare påfører dem i håret for å reparere hårstammen. Jeg bruker dem også til pleie av hodebunnen – oljer gir den sunnhet, riktig blodtilførsel og gir gir hårsekkene forbløffende kraft 🙂 Dette er grunnen til at håret mitt vokser i halsbrekkende fart! Nanoil hårolje – du kommer sikkert til å lese mer om denne på bloggen – er yndlingsproduktet mitt for håroljebehandling.