Hvordan tar man IKKE vare på håret? Ikke gjør disse feilene

Hei på deg!

Hårpleie er ikke så enkelt som de fleste tror. Er du av typen som tror at sjampo og balsam er nok? Åh nei! Om du virkelig bryr deg om vakkert og sunt hår bør du slutte å gjøre disse hårpleiefeilene. Det er bare da du kan gå videre til å vurdere skikkelig produkter og behandlinger til håret ditt.

Slik skal du IKKE vaske håret ditt

Å vaske håret riktig er aller viktigst når det kommer til hårpleie. Om du vasker håret ditt for lite eller for mye kan du forvente at tilstanden på håret vil forverre seg raskt. Det samme gjelder for hodebunnen, da vi allerede vet at en forstyrret hodebunn fører til svakt hår. I tillegg kan du oppleve økt hårtap om du ikke er forsiktig og skånsom mens du vasker håret ditt. En annen viktig ting å huske på er at du bør skylle håret og hodebunnen din grundig. Det er best å gjøre dette med kjølig eller lunkent vann som kan lukke hårfibrene og gi mykere, glatt hår.

Feil hårprodukter

Dette er enda en feil mange kvinner gjør. Du må huske på å alltid bruke kosmetiske produkter som passer til hår- og hodebunnstypen din og behovene de har. Velg blant naturlige, skånsomme eller farmasøytiske produkter. Det er lurt å unngå dyptrensende kosmetikk så mye som mulig, fordi den aggresive virkningen og vaskemidlene i produktene kan ha forferdelig påvirkning på håret.

Ingen balsam i hodebunnen er du snill

Hårbalsamen er kun for håret. Den påføres fra omtrent halvveis ned hårlengden og kun ned mot tuppene. Du bør aldri bruke balsamen direkte i hodebunnen eller røttene når det er sagt. Dette produktet kan nemlig tette igjen porene og medvirke til økt talgproduksjon. Tross alt er det ekstremt vanskelig å vaske det ut fra dette området.

Vær forsiktig med håret ditt

Du bør ikke dra eller gni kraftig i håret når du vasker det. Om du behandler håret slik vil det begynne å falle ut ganske raskt. Husk at du aldri må børste vått hår, fordi dette også kan føre til skader.

Hvorfor så mange hårprodukter?

Nok er nok. Dette gjelder også for hårpleien. Om du bruker alt for mange produkter til håret ditt kan du være sikker på at dette vil påvirke håret og hodebunnen din. Kosmetikk til styling av håret inneholder skadelig stoffer som forårsaker tørrhet og matthet. I tillegg kan de forårsake massive skader når de vaskes ut av hår og hodebunn på feil måte.

Dårlig kosthold

Det sies at du er det du spiser. Håret ditt vil derfor ikke motta næringsstoffene det trenger om du bare spiser junkfood. Derimot vil faktisk håret kun motta kunstige stoffer, konserveringsmidler, skadelig fett og karbohydrater, og vil derfor se ut deretter.