Hvordan tar jeg vare på fargebehandlet hår? Schwarzkopf Essence Ultime Diamond Color

Hei jenter!

Jeg elsker å farge håret! Jeg gjør det med noen måneders mellomrom, legger til nye nyanser, lysner, mørkner… Dumt håret mitt ikke er så glad for endringene som jeg er. Etter de første par behandlingene begynte håret å bli tørt, matt og grovt. Derfor gjorde jeg noen endringer i hårpleierutinen min. Jeg forteller deg gjerne om dem.

Hvorfor har riktig hårpleie noe å si for meg? Det er enkelt. Jeg vil ikke at håret mitt skal se ut slik det gjorde etter den første fargebehandlingen. Skadet, overbehandlet og glansløst hår ser dårlig ut selv om du farger det med de heteste nyansene. Dessuten kan det å vaske håret med feil produkter vaske ut fargen eller føre til at det mister fargen og glansen. Det å ikke bruke riktige produkter kan også trigge flisete tupper.

Hvordan tar jeg vare på fargebehandlet hår?

Jeg bruker en sjampo som renser håret grundig uten å gjøre hodebunnen tørr. Den må være beregnet for nyansen jeg har nå. Sjampoen har fuktighetsgivende og beskyttende egenskaper og gir glans og mykhet. Siden jeg begynte å få håret mitt farget, har jeg ikke brukt antiflass eller sterke rensesjampoer. Jeg tar vare på hodebunnen på en annen måte, ved hjelp av urterensing og væsker.

Jeg beriker også pleien av fargebehandlet hår med balsam. Favorittene mine er vektløse, inneholder vitaminer og fuktighetsgivende, utglattende og glansøkende stoffer. Bortsett fra balsam liker jeg å bruke masker. Jeg velger de som har rike ingredienser og oppfyller mange oppgaver. De er ment å beskytte den nye fargen og hårstrukturen mot tørrhet og skade.

Sminkebagen min huser flere produkter for farget hår. Jeg påfører alltid et varmebeskyttende produkt før føning eller retting. Etter styling bruker jeg et produkt som gir glans og glatthet. Schwarzkopf Essence Ultime Diamond Color er favorittserien min innen pleie av fargebehandlet hår.

Hvordan tar du deg av fargebehandlet hår?