Hvordan steller man ansiktshåret til typen? Kort hårpleiemanual for mannlig ansiktshår

Hei!

I det siste har såkalte «barber»salonger blitt en skikkelig sensasjon. Om typen din har ansiktshår og ønsker å ta bedre vare på det, kan det være verdt et besøk. Om han derimot foretrekker å ta vare på håret sitt på egen hånd, vil tipsene mine være nyttige. Les videre og kos deg.

Hva bruker man for å vaske ansiktshåret og hvor ofte skal det vaskes?

Noen mener at det beste er å vaske skjegget hver dag. Det er viktig av to grunner. Skjegget kommer tross alt i kontakt med mat, og noe av det kan sitte fast mellom hårene. Når du vasker skjegget, vasker du også huden under. Dette kan redusere risikoen for å utvikle hudsykdommer som kan føre til hårskjørhet og skader. Hva bør du bruke for å vaske skjegget? Det er best å bruke kosmetiske produkter som er laget spesielt for mannlig ansiktshår.
En lett urtebasert sjampo kan også brukes.

Å gre skjegget

Både håret på hodet og i ansiktet trenger litt håndgemeng med kam eller børste. Det beste tilbehøret til oppgaven er en kam som er laget av tre eller en villsvinhårbørste.
Hva gjør den? Den forbedrer blodsirkulasjonen, som påvirker næringen som tilføres i hårsekkene og øker kvaliteten på håret. I tillegg gjør børstingen skjegghåret mer voluminøst og hjelper med å fjerne døde hudceller.

Fuktighetsgivende og oljebasert behandling for skjegg

Dette er et annet viktig element innen skjeggpleie. Husk at du bør matche de fuktighetsgivende produktene og oljene med behovene skjegget har, men også hudtypen under. Dette er ikke alltid lett. Akkurat nå er skjønnhetsindustrien proppful av oljebasert kosmetikk, voks eller fuktighetsgivende ingredienser.

Voks til skjegg

Hårpleie for skjegget og barten bør følge med stylingen av den. Det er lettest å temme håret med voks. Vær forsiktig så du ikke etterlater hvite merker eller klumper i håret. Påfør voksen i små mengder, så kan du fortsette med styling. Om du varmer opp voksen mellom fingrene, er den lettere å jobbe med og bruke.

Hvordan klipper og friserer man skjegget?

Du vil trenge skarpe sakser, en hårtrimmer eller elektrisk barbermaskin med flere lengdetilbehør. Velg skjeggformen basert på ansiktsform; tenk på hvor skarp kjevelinjen ser ut og om du bør ha stort kinnskjegg, eller om du kan prøve deg fram og gå amok med lengden.