Hvordan (og hvorfor) jeg tar vare på maskaraen min

Hei, skjønninger!

Dagens innlegg er en slags advarsler som vil gjøre at du tar vare på øynene og øyenvippene dine.

Vennen min var inspirasjonen for denne artikkelen. Vi gjorde oss klare til en kveld på byen og sminket oss. Alt var fint helt til Caroline fant frem maskaraen sin. Kosten var dekket av stygge klumper… For å gjøre vondt verre gjorde hun noe forferdelig – begynte å pumpe maskarakosten opp og ned som om den var en sykkelpumpe

Jeg fortalte henne at hun ikke burde behandle maskaraen på denne måten. Det å pumpe luft inn og ut gjør at maskaraen tørker ut raskt, og at den blir klumpete. Slik kosmetikk ødelegger hele sminken; konsistensen er annerledes, så den begynner å flasse av etter 2-3 timer. Jeg bruker kontaktlinser, så en slik situasjon gir ubehag og irritasjoner med en gang. Maskaraklumper kommer inn i øynene… det er et mareritt.

Jenter, dette er grunnen til at jeg advarer dere – ikke pump maskarakosten som gale; du får ikke ut mer maskara på denne måten. Bare ta den ut før bruk. Videre bør du vaske kosten jevnlig for å holde maskaraen frisk og langvarig, og få glede av ideell øyensminke. Jeg gjør det en gang i uken; to ganger i uken er nok til å holde maskaraen fersk, sminken perfekt og øynene i god stand.