Hvilket hårserum bør du bruke? Bruksmetode, typer, effekter

Hei på deg!

For de fleste kvinner der ute er hårpleien livsviktig: Enkelte bruker gjør-det-selv produkter med naturlige ingredienser, mens andre foretrekker dyre merkeprodukter. Likevel er det ingen tvil om at hver av dere må bruke et serum til slutt. Om du også vil prøve dem bør du sjekke hvordan du bruker serum, hvilke effekter de har og hva slags type serum som er best for deg.

Hva er et hårserum?

Et serum er et kosmetisk produkt som anbefales for hårtuppene. De fleste kosmetiske produkter av dette slaget inneholder silikoner. Hvordan fungerer hårserum? Jeg bruker dem for å:

  • beskytte hårtuppene mot splitting,
  • beskytte håret mot varme og sollys,
  • glatte ut og forsikre optimal glans,
  • gjøre børstingen enklere.

Et bra hårserum bør ikke bestå av alkoholer, proteiner (om håret har for mye av det allerede) eller silikoner (om du har krøllete hår). 

Visste du at det finnes flere typer hårserum? Vi kan skille mellom de følgene typene hårserum: silikonfrie, silikoninnholdige, oljebaserte, kremer og smør.

Hårserum og PEH-balanse

Om du bruker et hårserum bør du vite hvordan den passer med PEH. Planteproteiner er antistatiske, glatter ut og beskytter håret mot varme og sollys. Når de brukes i et serum kan de føre til for mye protein i håret. Mykgjørere glatter ut og beskytter håret mot utenforliggende faktorer, men kan også tynge ned håret. På den andre siden er fuktighetsgivere antistatiske, men kan også forårsake krusing.

Hvordan brukes serum i håret?

Serum kan brukes på to forskjellige måter. Den første involverer å påføre serumet i vasket eller på tørt hår. Den andre metoden gir beskyttelse på to steg. Først bruker du en olje, for deretter å følge på med et serum.

Om du har mykt, glansfylt og beskyttet hår etter bruk betyr dette at serumet fungerer. Ellers kan håret føles oljete, tungt og krusete ut. Du bør også huske på at serum ikke fører til hårtap. Derimot kan det bety at organismen din har utviklet en allergisk reaksjon mot et virkestoff i produktet om du plutselig begynner å miste hår.